REVEAL YOUR HAIR

Deze maand staat bij The Insiders in het teken van je haar omarmen en trots zijn op je haar. Voor deze campagne hebben wij 2 supercoole modellen: Nahla en Iman. Zij hebben prachtige krullen, die wat verzorging en tijd nodig hebben en verdienen. Het omarmen en trots zijn op je haar, hoe kijken zij hier tegenaan? Wij vroegen het ze.
 
INSTAGRAM:@nahlaattahi @iimannajafi

 

Wanneer voel jij je het meest zelfverzekerd over je haar?

Nahla: Op het moment dat ik een goede outfit aan heb, een goede full face make up heb en haarproducten heb die doen wat ik wil en goed meewerken, dan voel ik mij het meest zelfverzekerd over mijn haar.   

Iman: Goed in mijn vel zitten, in een goede omgeving zijn en gezond haar hebben, dragen daaraan bij. Voor mij zorgen deze dingen bij elkaar ervoor dat ik mij het meest zelfverzekerd voel.

 

Ben je altijd blij geweest met hoe je haar eruit ziet?  

Nahla: Nee. Totdat ik 12/13 jaar was, wist ik niet dat ik krullen had. Iedereen om mij heen, en ikzelf ook, gebruikte altijd een stijltang. Ik wist dus niet beter dan mijn krullen te laten verdwijnen in plaats van het omarmen en versterken ervan. Toen ik ongeveer 14 jaar oud was, begon ik mij meer te verdiepen in het verzorgen van mijn haar. Door het kijken van YouTube filmpjes en veel experimenteren heb ik veel over mijn haar geleerd en hoe ik mijn haar het beste kan verzorgen.

Iman: Nee. Ik was vroeger erg onzeker over mijn haar. Mijn haar was heel erg beschadigd op dat moment, ik vond het niet mooi, maar wist ook niet wat ik ermee moest. Over haartypes had ik nog nooit gehoord en welke producten ik moest gebruiken wist ik ook niet. Gelukkig maakt mijn haar mij nu bijna altijd blij.

           

Op welk moment ben je verliefd geworden op je haar?

Nahla: Mijn eerste liefde maakte mij vroeger altijd heel onzeker over mijn haar. Hij vond namelijk dat ik geen krullen had en gaf mij het gevoel dat ik niet goed genoeg was met mijn krullen. Toen wij uit elkaar gingen ben ik van mezelf en mijn krullen gaan houden.

Iman: Vorig jaar zomer. Op dat moment ging ik mijn haar echt verzorgen en mijn kledingstijl veranderde. Ook liet ik mijn haar groeien en kwam ik er echt achter welke producten voor mij werken. Vanaf toen werd ik verliefd op mijn haar.

Hoelang duurde het voordat je jouw haar ging omarmen?

Nahla: Met dit proces ben ik nog steeds bezig. Ik pak nog regelmatig de stijltang erbij, ik heb er echt een haat-liefde verhouding mee. De sleutel tot succes is dat je veel tijd en aandacht aan je haar moet besteden. Maar ik hou wel van het proces en het uiteindelijke resultaat. Ik begin steeds meer mijn natuurlijke zelf te omarmen.

Iman: Het proces van het omarmen van mijn haar begon toen ik ongeveer 8 jaar oud was. In die tijd was Instagram er al en dat zorgde ervoor dat ik een negatief zelfbeeld had, kijkend naar mijn eigen haar. Het perfecte plaatje op Instagram was heel anders dan wat ik zag als ik naar mijzelf in de spiegel keek. Ik voelde mij buitengesloten, en ik vind nog steeds dat we online meer aandacht aan dit onderwerp moeten besteden.

 

 

 

Wat vind je het leukst aan je haar?

Nahla: Het allerleukste aan mijn haar vind ik dat het lekker veel volume heeft en bouncy is. Maar ook dat het zo veelzijdig is.

Iman: Mijn haar is dik en heeft veel volume. Dat vind ik heel leuk, want je kan er van alles mee: van staartjes tot vlechtjes, van krullen tot stijlen. Vooral het experimenteren vind ik leuk, daar geniet ik echt van.

      

Wie is jouw haar icoon?

Nahla: Coral Bernard (@Coralbernard ) is echt mijn haar icoon. Ze heeft hetzelfde type krul als ik, dus ik gebruik haar ook echt als voorbeeld. Maar ik vind haar ook gewoon superknap.

Iman: Bella Hadid. De haar looks die zij heeft zijn altijd steengoed.

 

 

Wie inspireren jou als het gaat om haar?   

Nahla: Jhené Aiko (@JhenéAiko) inspireert mij heel erg. Niet alleen door het haar, maar ook door de muziek die ze maakt. Haar muziek laat me geliefd voelen, door mezelf maar ook door de buitenwereld.

Iman: Mijn familie heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik wist hoe ik mijn haar moest verzorgen en ermee om moest gaan. Bijna allemaal hebben ze hetzelfde haar als ik, dus dan kan je veel van elkaar leren.

     

Welk advies zou je iemand geven die zijn haar nog niet omarmt?

Nahla: Doe het in kleine stapjes. Het allerbelangrijkste is dat je je natuurlijke haar meer moet omarmen. Probeer bijvoorbeeld minder vaak de stijltang erbij te pakken, al is het 1 keer per maand of 1 keer per week minder. Je komt er vanzelf wel, je moet het alleen niet overhaasten en accepteren dat het even kan duren.

Iman: Blijf jezelf en experimenteer veel met je haar. Laat je vooral niet tegenhouden door Instagram of door anderen. En, don’t give a fuck!

 

 

 
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter